Pàgines

dimecres, 7 de març del 2012

Anunci que m'agrada: Reflex


ANÀLISI OBJECTIU. Què hi veiem?
Nom del producte / marca: Reflex
Descripció del producte i dels seus destinataris: Esprai per aliviar el dolor muscular i articular. Els seus consumidors solen ser persones que fan esport i per tant tenen possibilitats de lesionar-se.
Identificació del medi on apareix:
Televisió. A internet, publicat el 2009. Dura 14 segons.
TIPUS DE CAMPANYA: campanya de manteniment
Descripció dels elements morfològics:
 
L'anunci ens mostra una cursa d'atletes, que té lloc a un carrer normal i corrrent. Ssent el soroll de gent aplaudint i animant i dels atletes corrent. Són dos els protagonistes i tenen més o menys la mateixa edat, uns 30 anys.
Estructura narrativa:
 
En una cursa, l'atleta que va primer para de cop perquè li falla el genoll i el que va segon s'en riu d'ell. Però en veure que li apliquen l'esprai a la zona del dolor, comença a córrer, per evidenciar l'eficàcia del producte.
Aspectes sintàctics i expressius
Pla general de la cursa, primer pla del corredor que avança al que s'ha lesionat, pla de detall de l'esprai i primer pla del corredor altre cop. La càmera es manté a l'alçada de l'espectador, excepte quan s'enfoca a l'esprai, que és picat.
Tractament lingüístic:

Veu en off que explica breument les qualitats del producte, al finalitzar l'anunci.
Text escrit:
No n'apareix.
Música i efectes sonors:
El soroll de la gent aplaudint, el dels corredors corrent i també el soroll de l'esprai. No hi ha música.
ANÀLISI SUBJECTIU. Què ens suggereix?
Impacte de l'anunci:
És un anunci graciós, que exposa les qualitats de l'anunci i és fàcil de recordar. És senzill, ràpid, quotidià i popular. Personalment m'agrada i em fa gràcia.
Presentació del producte:
Dins del mercat, Reflex és un dels esprais més coneguts que alleguen el dolor amb rapidesa. Suposo que tots els esprais o productes que tenen aquesta funció, realment deuen fer el mateix efecte. Reflex deu ser un producte econòmic i popular. Per tant, no sabria dir si el producte té avantatges respecte els altres.
Públic al que es dirigeix l'anunci:
Població de totes les edats que practiqui esport, pugui tenir una lesió muscular i vulgui alleujar el dolor a “l'instant”.
Valors i estereotips que s'utilizan com a reclam o es manifesten:
Bellesa, èxit social... Quina visió es dóna d'ells? S'estableixen relacions causa - efecte amb el producte?
Com a la majoria dels anuncis publicitaris, els personatges que hi apareixen tenen un cert grau de bellesa masculina. També és cert que és un anunci un pèl sexista, ja que com que la situació és una cursa d'atletes, tradicionalment els anuncis d'esports són escenificats per persones de sexe masculí. La relació de causa- efecte que s'estableix es produeix quan treuen l'esprai, que fa arrencar a córrer a l'altre corredor.
Funció que realitza el text escrit/verbal:
De text escrit no n'hi ha, però de verbal sí. Únicament diu el nom del producte i la seva funció.
Funció que realitzen la música i els efectes especials:
Acompanyen i ambienten l'escena.
Estratègia comunicativo - persuasiva. Com aconsegueix AIDA?:
Com capta l'atenció (personatges coneguts, repetició, sorpresa...)? Pretén convèncer raonadament o seduir? L'espectador participa per identificació o per projecció?
Aconsegueix cridar l'atenció de l'espectador sent senzill i graciós. Les cares del corredor en són el principal ingredient. L'atleta veu el producte i com que sap que farà efecte instentani arrenca a córrer amb por. L'espectador participa per projecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada