Pàgines

diumenge, 11 de març del 2012

Anunci que no m'agrada: Curs de pilot d'avió

ANÀLISI OBJECTIU. Què hi veiem?
Nom del producte / marca:
Aerolink Air Services
Descripció del producte i dels seus destinataris:
Escola cadet d'aviadors d'alta èlit i d'assafates de vol, que anuncia un curs per adolescents que en un futur vulguin dedicar-se a aquestes professions.
Identificació del medi on apareix:
Revista “El tot”, número 907.
Descripció dels elements morfològics:
Apareixen dues fotos en color, una d'una dona (que possiblement és una mare) i l'altre d'un nen. Entre mig hi ha text, així com a dalt i a baix de les fotos.
Text escrit:
El text escrit és en castellà, tot i anunciar unes classes que es fan a Sabadell. És un text informatiu sobre el curs i també hi ha una bafarada on representa que parla un nen que vol ser pilot i s'apunta en aquesta escola. La resta de la lletra està posada en una composició no gaire atractiva ni agradable, de color negre i ressaltant alguna paraula amb el color vermell. Algunes frases clau, estan dins de recursos gràfics per fer més cridaner i vistós el missatge.
ANÀLISI SUBJECTIU. Què ens suggereix?
Impacte de l'anunci:
És un anunci que a primera vista passa deseparcebut i no és ni clar ni ben fet. Per la seva composició i disseny dels elements i la informació que hi apareix i pels seus colors, no funciona. És dels típics anuncis de revistes locals, que ni de bon tros s'han dignat a contractar un dissenyador per l'anunci. Per mi personalment, aquest anunci desprestigia aquesta escola de vol, ja que a més d'estar mal fet, és en castellà. Em recorda a un anunci d'una fira o d'una festa d'aniversari d'un nen o nena.
Presentació del producte:
L'escola de vol deu Aerolink Air Services deu ser de les úniques que hi ha al Principat. A primera vista, veient l'anunci i tal com acabo de comentar, no hi puc apreciar cap qualitat que faci destacar aquesta escola, ans el contrari.
Públic al que es dirigeix l'anunci:
Per a nois d'entre 15 i 17 anys que volen formar-se per ser pilots o hostesses de vol en un futur.
Valors i estereotips que s'utilizan com a reclam o es manifesten:
Bellesa, èxit social... Quina visió es dóna d'ells? S'estableixen relacions causa - efecte amb el producte?
Les dues persones que surten a les fotos (dona i nen), sembla que pertanyin a un estament social elevat. El nen diu que vol ser pilot s'avió però és massa jove, però gràcies al curs de l'escola, pot ser pilot cadet, per tant el producte que es ven li satisfà el seu desig. Aquesta seria la única relació de causa-efecte.
Funció que realitza el text escrit/verbal:
El text informa sobre el curs, l'escola, la seva ubicació, etc. També expressa la voluntat del nen a ser pilot d'avió, que malgrat ser massa jove, es pot anar formant.

Estratègia comunicativo - persuasiva. Com aconsegueix AIDA?:
Com capta l'atenció (personatges coneguts, repetició, sorpresa...)? Pretén convèncer raonadament o seduir? L'espectador participa per identificació o per projecció?
Aquest anunci comparteix pàgina amb d'altres de semblants i normalment la gent s'els mira perquè la majoria acostumen a ser locals i poden tenir un cert interès. Així doncs no hi ha cap fórmula que fagi cridar l'atenció de l'anunci. Pretén convèncer al consumidor perquè apunti als seus fills/filles al curs en qüestió, assegurant que ser pilot d'avió és una sortida laboral molt bona. L'espectador participa per projecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada